Genel

Erasmus+ ile Yurtdışına çıkarken dikkat edilmesi gerekenler!

Merhaba Arkadaşlar!
Bir Gençlik Projesi ile yurtdışına gidiyorsanız dikkate etmeniz gereken temel hatırlatmaları sizinle paylaşmak istiyorum!
1- Ülkeden ayrılırken Yurt dışı çıkış harcı almanız gerekmekte (Türk vatandaşları için)

Bu yurtdışı çıkış harcını Atatürk Havalimanı içerisinde pul olarak alabilir ya da bankaya yatırabilirsiniz. Benim size tavsiyem Atatürk Havalimanı dış hatlar geliş katta bulunan bankalardan birine yatırmanız olacaktır. Bu bankaya yatırırsanız pul yerine makbuz alırsınız. Makbuzda pasaport bilgileriniz yer alır. Karşı taraftan geri ödeme alırken sorun yaşamazsınız. Ayrıca pul alırsanız pulun üzerinde tutar yazmaz. O sebeple makbuz-banka işi daha mantıklı.

2- Yolculuğunuz ile ilgili bilet, fatura, uçuş kartı, vize ücreti vb. tüm harcamalarınızın orjinalini ev sahibi kuruluşa vermeniz, 1 kopya da gönderen kuruluşunuza getirmeniz gerekmektedir. Tüm evrakların bir kopyasını alıp getirmeyi unutmayın. Dilerseniz itilaf halinde kullanmak için kendiniz de bir kopyasını saklayabilirsiniz.

3- Unutmayın! Kanıtlayamadığınız hiç bir giderinizin geri ödemesi yapılamaz. Özellikle imkanınız varsa uçak biletlerinizi aldığınız kredi kartınızın detay sayfasını yazdırıp yanınızda götürün. Bazı ülkeler biletin ödeme dekontunu istiyor. Bu sebeple elektronik bilet yeterli diye düşünmeyin, bir de ödeme dekontu çıktısı alın internet bankacılığından. Seyahat acentasından aldıysanız da bir ödeme makbuzu almayı unutmayın. Bilet alırken unuttuysanız da sorun değil; acentadan talep ederseniz verirler.
4- Avrupa’ya giriş esnasında pasaport kontrolde şu belgelerin mutlaka yanınızda olduğundan emin olun!

– Pasaport

– Kimlik (pasaporttaki bilgilerinizi ihtiyaç halinde doğrulamanız istenebilir)

– Davetiye (vize başvurusunda size yolladığım davetiye.) Konaklama ve seyahat ile ilgili tüm detaylar orada yer aldığı için sorulduğunda gösterebilirsiniz.

– Sigorta (Pasaport kontrolde en çok dikkat edilen belgelerden birisi)

– Biletleriniz (Gidiş ve dönüşünüzü kanıtlayacak biletler ülkeye gittiğinizde ibraz edilmeniz istenebilir.

Umarım yukarıdaki hiç bir belgeyi sormadan, sorunsuzca geçersiniz. Fakat sorun yaşamamak için bu bilgileri mutlaka yanınızda bulundurun.

5- Gönderen kuruluş irtipat kişisinin cep numarası mutlaka yanınızda olsun. Telefonunuzun şarjının dolu olduğuna emin olun. Olası durumlarda size telefonla destek verebilmek için önemli bir konu 🙂 Umarım ihtiyaç kalmaz.

6- Ev sahibi kuruluşun iletişim bilgileri ve adresi mutlaka yanınızda olsun. Zaten davetiyede yazıyor ama yine de emin olun. Olası kaybolma durumunuzda en çok gerekli bilgiler onlar!

7- Avrupa’nın genelinde de Türkiye’de olduğu gibi acil durumlarda ulaşmanız gereken numara 112’dir. Umarım ihtiyacınız olmaz!

8- Boş gün ve serbest zamanlarda gezerken sigorta belgeniz ve pasaportunuzu yanınızda bulundurunuz.

9- Kendinize ve birbirinize sahip çıkın! 🙂

Görüşürüz,

– See more at: http://vopool.net/blog/erasmus-ile-yurtdsna-ckarken-dikkat-edilmesi-gerekenler_35.html#sthash.AvLcF3w9.dpuf

Related Posts